02 246 34 85

PRODUCTEN

20 Dec 2018

Loopbaanbegeleiding – Een aanrader voor iedereen

Getuigenis Loopbaanbegeleiding – Henk

Als “60+” jarige, maar nog actief als advocaat en bemiddelaar in familiezaken én op de ‘drempel’ van een lokaal mandaat als gemeenteraadslid (neofiet-politieker dus), volgde ik loopbaanbegeleiding bij VZW VOKANS met als coach Jana De Weerdt. Dit is mogelijk via de zogenaamde ‘loopbaancheques’ bij VDAB.

Zowel voor mij persoonlijk maar evenzeer voor veel van mijn cliënten (én kiezers) is loopbaanbegeleiding geen overbodige luxe.

Wel integendeel: Het is een persoonlijke verrijking én een instrument dat men voortdurend kan gebruiken in contacten en gesprekken met vrienden, collega’s, cliënten, familie, … .

Waarom? Wel, het is het reflecteren, het even kunnen stilstaan, bij je loopbaan. Het is antwoord vinden op vragen zoals: “Hoe zal ik het verder aanpakken? Wat zijn mijn uitdagingen? Waar maak ik onderscheid tussen advies en dienstbetoon? Mag ik nog dromen en verwachtingen hebben? … “.

Door het zelf volgen van dit traject, kan ik – in het bijzonder – mijn cliënten én mijn kiezers met verwachtingen constructief en positief helpen, want je eigen leven en het werk zijn bewust en onbewust met elkaar verweven. Gezin, leeftijd, perceptie, realiteit, beroep, politiek, … beïnvloed je ‘kijk’ op je werkveld, maar ook ruimer: op mens en maatschappij.

Ik weet alvast zeker dat de folder van “VZW VOKANS – loopbaanbegeleiding” voor mij een plaats krijgt in mijn wachtzaal, maar ik zal niet aarzelen dit ook aan mijn confraters warm aan te bevelen.

Henk Goegebuer
Advocaat
Advocaat Bemiddelaar in Familiezaken
Gemeenteraadslid, GB.G (Galmaarden)

Wil je net als Henk jouw loopbaan in eigen handen nemen? Bestel dan vandaag nog je loopbaancheque via de VDAB website, en neem contact op met Vokans!

Tel. 02 246 34 85 of mail: info@vokans.be