Jobcoaching

Job- & taalcoaching op de werkvloer

Bij Vokans zetten we ons in om de dynamiek van jouw team te versterken met onze job- en taalcoaching diensten.

Ons doel? Het ondersteunen van jouw bedrijf bij het realiseren van een werkomgeving waar iedere medewerker optimaal kan presteren en zich professioneel kan ontwikkelen.

Contact opnemen

Een vliegende start voor jouw team

Onze job- en taalcoaching is speciaal ontworpen om de essentiële vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn in de hedendaagse werkomgeving. Wij helpen jouw teamleden op de volgende vlakken excelleren:

✔  Soft skills versterken: We leggen de focus op het ontwikkelen van de vaardigheden die jouw medewerkers nodig hebben om hun werk beter uit te voeren. Dit gaat heel breed, bijvoorbeeld werken aan nauwkeurigheid, timemanagement, zelfverzekerdheid, effectieve teamwork vaardigheden en leiderschap. Kortom alle vaardigheden die essentieel zijn voor een soepele werking van jouw organisatie.

✔  Onboarding van nieuwe medewerkers: een goede onboarding zorgt ervoor dat jouw medewerkers zich ondersteund voelen en sneller kunnen meedraaien. Job- en taalcoaching draagt bij tot een vlotte onboarding. De jobcoach gaat mee op de werkvloer en toetst af of medewerkers alles begrepen hebben van tijdens de onboarding. De coach brengt structuur en duidelijkheid.

✔  Taalvaardigheden verbeteren: Heldere communicatie is de sleutel tot succes. Onze coaching verbetert zowel de mondelinge als schriftelijke taalvaardigheden van jouw anderstalige collega’s, wat zorgt voor duidelijke en effectieve communicatie in alle lagen van het bedrijf.

✔  Communicatietips bieden: Van het optimaliseren van presentatievaardigheden tot het verbeteren van e-mailcommunicatie. We zorgen ervoor dat jouw teamleden op alle fronten efficiënt kunnen communiceren.

 

 

De voordelen van job- en taalcoaching

Investeren in job- en taalcoaching levert je bedrijf aanzienlijke voordelen op:

✔  Uitval voorkomen: Door proactieve begeleiding blijven jouw medewerkers gemotiveerd en betrokken, wat de kans op uitval aanzienlijk vermindert.

✔  Tijdswinst door efficiënte ondersteuning: Een goed ondersteund team is snel up-to-speed, wat direct bijdraagt aan de productiviteit van jouw bedrijf.

✔  Positieve werkbeleving creëren: Een neutrale coach bevordert een open dialoog en draagt zo bij aan een positieve en productieve werksfeer.

Aan de slag met jobcoaching


Onze aanpak voor een succesvolle werkomgeving

Bij Vokans geloven we in een totaalaanpak voor uw organisatie. Tijdens een intake doet de coach een nodenanalyse met de betrokken leidinggevende en werknemer. Op basis hiervan leggen de coach, werknemer en leidinggevende doelstellingen en acties vast.

Een ander essentieel deel van onze aanpak is de link met de werkvloer. Bij job- en taalcoaching geven we geen algemene, schoolse cursus, maar een coaching die zich toespitst op de realiteit van de werkvloer. De coach gaat mee tot aan de werkvloer en coacht op de dagdagelijkse situaties waar werknemers mee te maken krijgen.

Verder doen we er met onze coachings alles aan om zoveel mogelijk impact te creëren. Dit betekent dat we de werkomgeving en leidinggevenden betrekken door samen acties te bepalen en regelmatig af te stemmen. Zo verankeren we de resultaten van de job- en taalcoachings in jouw organisatie.

Waarom kiezen voor Vokans?

Met meer dan 30 jaar ervaring, staat Vokans voor kwaliteit en expertise. Als partner van VDAB en erkend centrum voor jobcoaching, beschikken we over de ervaring en kennis om jouw team naar een hoger niveau te tillen. Onze dienstverlening is gericht op het behalen van concrete resultaten, waarbij de ontwikkeling en tevredenheid van jouw team en organisatie centraal staan.

 

Actief in Jouw Regio

Vokans is actief in heel Vlaanderen en Brussel. Er is altijd een job- en taalcoach bij jou in de buurt. Dit zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en nauw contact onderhouden.

 

Meer weten? Contacteer ons

Ben je geïnteresseerd in het versterken van je team met job- en taalcoaching?
Wil je jouw werknemers versterken en betere resultaten behalen?

Samen werken we aan een werkomgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen en excelleren.
Neem vandaag nog contact met ons op.
Ons team staat klaar om samen met jou een plan op maat te ontwikkelen dat aansluit bij de behoeften van jouw organisatie.


  Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en enkel gebruikt in het kader van deze aanvraag. Je vindt hier onze volledige privacyverklaring.

   

  Veelgestelde vragen over job- en taalcoaching

  1. Wat houdt job- en taalcoaching precies in?
  Job- en taalcoaching is een gespecialiseerde dienst die zich richt op het ontwikkelen van professionele vaardigheden en taalvaardigheden op de werkvloer. We bieden coaching op maat aan om de soft skills, taalcompetenties en communicatievaardigheden van jouw medewerkers te versterken en de onboarding van je medewerkers te ondersteunen.

  2. Voor wie is deze coaching bedoeld?
  Onze coaching is bedoeld voor elke organisatie die streeft naar een sterker, productiever en meer samenhangend team. Het is ideaal voor bedrijven die de (taal)vaardigheden en soft skills van hun medewerkers willen verbeteren en versterken.

  3. Hoe kan mijn bedrijf baat hebben bij job- en taalcoaching?
  Jouw bedrijf kan aanzienlijke voordelen ervaren, waaronder:

  •  Vermindering van personeelsuitval door proactieve ondersteuning
  •  Vlotte onboarding van nieuwe mededewerkers
  •  Tijdswinst en hogere productiviteit door efficiëntere communicatie
  •  Een positievere werkbeleving en bedrijfscultuur door de ondersteuning van een neutrale coach

  4. Zijn er kosten verbonden aan job- en taalcoaching?
  Job- en taalcoaching is kosteloos voor werknemers die minder dan 1 jaar in dienst zijn, dankzij financiering vanuit VDAB, de Vlaamse overheid, en/of sectorfondsen. Voor werknemers die langer dan 1 jaar in dienst zijn, bekijken we graag de mogelijkheden. We onderzoeken altijd de meest voordelige oplossing voor jouw organisatie.

  5. Hoe start ik met job- en taalcoaching voor mijn team?
  Het proces begint met een gesprek waarin we jouw behoeften en de doelstellingen voor jouw team bespreken. Vervolgens stellen we een op maat gemaakt plan op, in overeenstemming met zowel de werkgever als de werknemers.

  6. Is Vokans erkend voor deze diensten?
  Ja, Vokans is een partner van VDAB en een door de overheid erkend centrum voor jobcoaching. Dit betekent dat je kunt rekenen op professionele, kwalitatieve ondersteuning gebaseerd op jarenlange ervaring.

  7. Waar biedt Vokans deze coaching aan?
  Vokans is actief in heel Vlaanderen en Brussel.

  8. Hoe kan ik meer informatie krijgen of beginnen met job- en taalcoaching?
  Wil je jouw team naar een hoger niveau tillen met onze job- en taalcoaching? Neem dan vandaag nog contact op met ons team voor een vrijblijvend gesprek. We bespreken graag hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen.

   

  Dit project kwam tot stand met de steun van de Europese Unie en de Vlaamse Overheid.

   

  Werkgevers