02 246 34 85

PRODUCTEN

Loopbaanbegeleiding
2 Jan 2020

Loopbaanbegeleiding – De eerste stap naar werkbaar werk

Wil je inzicht in jezelf verwerven en de juiste loopbaankeuzes maken?
Loopbaanbegeleiding leert je hoe je je loopbaan op een persoonlijk zinvolle manier kan ontwikkelen in relatie tot de snel evoluerende arbeidsmarkt. Heb je een prangende loopbaanvraag en wens je begeleiding bij het oplossen van deze vraag? Dan ben je bij Vokans aan het juiste adres.

Aan de hand van individuele coachingsgesprekken neem je, samen met een professionele coach, je werksituatie onder de loep. De loopbaancoach helpt je om tot een nieuw perspectief op jezelf en jouw situatie te komen. Tijdens de begeleiding breng je je kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren in kaart en zoek je naar een job die in overeenstemming is met jouw in kaart gebrachte zelfbeeld. Je gaat m.a.w. op zoek naar de arbeidsrol die het beste aansluit bij je persoonlijkheid of je gaat na hoe je een balans kunt vinden tussen je persoonlijkheid en de job die je uitvoert.

vooruit

Iedere coaching is afgestemd op het individu, de oefeningen worden steeds gekozen in functie van je persoonlijkheid en je specifieke (werk)situatie, vraag of probleem. Elke coaching eindigt in een persoonlijk ontwikkelingsplan, waarin je loopbaandoelen neergeschreven worden, alsook de acties die nodig zijn om deze doelen te bereiken.

Loopbaanbegeleiding kan je betalen met loopbaancheques. Ben je werknemer of zelfstandige en heb je minstens 84 maanden of zeven jaar gewerkt? Vraag dan je loopbaancheques aan via de site van VDAB. Om de zes jaar heb je recht op twee loopbaancheques: met de eerste cheque kan je vier uur begeleiding volgen, de tweede cheque geeft recht op drie uur begeleiding. In totaal kan je dus zeven uur loopbaanbegeleiding aanvragen. Per cheque betaal je € 40.

vdab-cheque

Twijfel je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Doe dan zeker volgende test: https://www.vdab.be/test-jezelf/loopbaanbegeleidingstest

Sinds 1 januari 2005 is Vokans een erkend loopbaancentrum. Het team van loopbaancoaches bij Vokans bestaat uit ervaren en vakbekwame mensen die zorgen voor een kwalitatief hoogstaande dienstverlening op maat.

Interesse? Contacteer de Vokans-afdeling in jouw buurt of stuur een mail met je naam én woonplaats naar loopbaanbegeleiding@vokans.be.

Ben je niet tevreden of heb je klachten over de verkregen loopbaanbegeleiding?
Laat het ons weten en we zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing.
Mail leen.servranckx@vokans.be of bel 02/246 34 91.