Loopbaanbegeleiding topsport

Het beste uit jezelf en je loopbaan halen? Volg loopbaanbegeleiding topsport.

Waarom loopbaanbegeleiding?
  • Ontdek jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt: wat kan je doen in combinatie met (of na) je topsportcarrière?
  • Kom te weten hoe je jouw vaardigheden van de topsport kan inzetten in andere jobs.
  • Vind zekerheid door je plan B te bepalen.
  • Begeleiding door een ervaren coach die je op weg helpt.
  • Nieuwe inzichten verwerven in jezelf en de arbeidsmarkt.
  • Concrete en actiegerichte aanpak.
Praktisch?
  • 8 uur
  • Je komt in aanmerking als je opgenomen bent (of max. 2 jaar geleden was) in een ontwikkelings- of een prestatieprogramma van je sportfederatie of als je tewerkgesteld bent (of max. 2 jaar geleden was) als topsporter.

Tijdens de loopbaanbegeleiding voor topsporters word je uitgedaagd om je zelfkennis en zelfinzicht te vergroten om zo het allerbeste uit jezelf te kunnen halen. Waar ben ik écht goed in (binnen of buiten de sport)? Waar loop ik tegenaan? Hoe kan ik deze barrière opheffen? Welke job matcht met mijn sterktes en mijn persoonlijkheid? Welke opleiding kan ik volgen om meer kans te krijgen op de job die ik later graag wil doen? Is dit combineerbaar met topsport of plan ik dit later in?

VoKans biedt hiervoor een gepaste ondersteuning. Daarbij starten we altijd vanuit jouw specifieke vraag als topsporter en starten we een gepersonaliseerd begeleidingstraject op. We bieden jou een klankbord om tot een groter zelfinzicht te komen op vlak van competenties, persoonlijkheid en waarden. Via coachingsgesprekken, reflectieoefeningen en loopbaantools helpen we je loopbaanbeslissingen op een bewuste manier te nemen.

Daarnaast begeleiden we jou om tot een realistische visie te komen op de arbeidsmarkt en leren we je de nodige vaardigheden aan om de arbeidsmarkt te betreden (sollicitatietips, CV, gebruik maken van netwerk …). Aan het einde van de begeleiding stellen we samen een Persoonlijk Ontwikkelingsplan op om jouw loopbaandoelen te bereiken. Zo ben je helemaal klaar voor je volgende stappen op de arbeidsmarkt.

Interessant? Doen!

Contacteer ons    

 

Dit project kwam tot stand met de steun van de Europese Unie en de Vlaamse Overheid.

 

Werknemers