Werkzoekenden getuigen

Werkzoekenden appreciëren onze motiverende en waarderende coaching op maat

"Mijn begeleiding resulteerde heel gauw in een stageplaats en vast contract"

Sabine

Werk en zingeving vinden na burn-out? Hoe begin je eraan?

Toen Sabine Vernimmen terug aan de slag wilde na haar burn-out, wist ze dat ze iets wilde betekenen voor de maatschappij. Onze coach, Isabelle Nouwen, ging samen met Sabine aan de slag en deed een grondige analyse van haar competenties en drijfveren. Coach Isabelle regelde een stage in een woonzorgcentrum op de afdeling dementie. Het duurde niet lang voor Sabine een onmisbare rol begon te spelen op de afdeling. Na haar stage mocht ze onmiddellijk voltijds aan de slag.

In Sabine’s eigen woorden:
“Ik heb (voor Vokans) een heel parcours afgelegd en verschillende begeleidingen en dito begeleiders gekend. Dit echter steeds zonder gewenst resultaat, spijtig genoeg.
Sinds mijn coach van Vokans, Isabelle, mijn begeleiding aanvatte, liep alles ineens van een leien dakje. Ik had onmiddellijk het gevoel dat zij écht naar ‘mij’ als persoon, luisterde en écht vol enthousiasme naar een stageplaats ging zoeken. Dit zonder vooroordelen, zonder vooringenomenheid, echt gebaseerd op mijn behoeftes. En dat resulteerde heel gauw in een stageplaats en vast contract.”

Mensen naar de juiste job begeleiden, daar doen we het voor! Onze coaches geven je een begeleiding op maat en zoeken actief mee werk voor jou.

Ben jij ook op zoek naar werk en wil je graag begeleiding van een Vokans coach? Wij zijn actief in heel Vlaanderen. Contacteer ons op 09 265 44 78 of jobmakelaar@vokans.be.

"Ik ben zeer positief over hoe de begeleiding tot hiertoe is geweest, de opbouw van uren en de gesprekken”

Veerle

Na een succesvolle begeleiding van Vokans vzw heeft Veerle mooie resultaten verwezenlijkt als digicoach bij gemeente Puurs-Sint-Amands. Haar hulpverlening is onmisbaar geworden voor de digitale ondersteuning van de inwoners.
Veerle startte met een begeleidingstraject bij Vokans om haar mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen. Samen met haar Vokans-coach, Wim Van Moer, ging ze op zoek naar een stageplaats. Zo vond ze de ideale stageplek bij de gemeente Puurs-Sint-Amands.

Veerle ervaarde het traject als positief:

“Ik kreeg maandelijks een telefoontje van Wim om te horen hoe het ging met de stage. We hebben ook een paar keer afgesproken op de stageplaats zelf. Dit waren steeds zeer aangename, begripvolle gesprekken.
Ik ben zeer positief over hoe de begeleiding tot hiertoe is geweest, de opbouw van uren en de gesprekken.”

“Nooit gedacht dat ik zo snel aan werk zou geraken”

Jacqueline

“Vooraf dacht ik dat deze begeleiding (Tender Activeringstrajecten, nvdr) veel bla bla en weinig boem boem ging zijn. Niet dus! Ik werd eigenlijk direct in het beroepsleven ‘gesmeten’. Ik mocht stage doen in een kleine plantenzaak. Super, want ik heb groene vingers. Door mijn fysieke toestand begon ik met 5 uur per week. Het tofste was dat ik altijd aan de alarmbel kon trekken. Mijn bazin steunde mij hier enorm in: als het me even te veel werd, kon ik de buitenplanten verzorgen, omdat de koude mijn pijn draaglijker maakte. Daarnaast had ze ook een ergonomische stoel voorzien op wieltjes, zodat ik al zittend kon verder werken. Voor ik het wist, kreeg ik een tijdelijk contract. Nooit gedacht dat ik zo snel aan werk zou geraken!”

“Geweldig dat ik mijn passie nog kan blijven doen”

Lieve

“Al van kindsbeen af ben ik gefascineerd door eten. Dat ging van kijken naar ‘1000 seconden’, naar ‘koken’ in mijn speelkeuken met plastic voedsel en gezond eten sorteren voor de dieren. Ik kwam dus logischerwijze terecht in de horeca. Door mijn lichamelijke klachten was het, met veel pijn in het hart, onmogelijk geworden om deze job nog fulltime uit te oefenen. In de GOB (Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding & Bemiddeling, nvdr) ging ik samen met mijn coach op zoek naar alternatieven. Maar al rap hadden we door dat mijn hart alleen toebehoort aan de culinaire sector (lacht). Ik heb uiteindelijk een deeltijdse stage mogen doen in de kantine van een kleinschalige middelbare school, waar ze mij na twee maanden een tijdelijk contract aanboden. Ik ben super content, het is geweldig dat ik mijn passie nog kan blijven doen.”