02 246 34 85

Werkzoekenden getuigen

Werkzoekenden appreciëren onze motiverende en waarderende coaching op maat

"Ik ben zeer positief over hoe de begeleiding tot hiertoe is geweest, de opbouw van uren en de gesprekken”

Veerle

Na een succesvolle begeleiding van Vokans vzw heeft Veerle mooie resultaten verwezenlijkt als digicoach bij gemeente Puurs-Sint-Amands. Haar hulpverlening is onmisbaar geworden voor de digitale ondersteuning van de inwoners.
Veerle startte met een begeleidingstraject bij Vokans om haar mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen. Samen met haar Vokans-coach, Wim Van Moer, ging ze op zoek naar een stageplaats. Zo vond ze de ideale stageplek bij de gemeente Puurs-Sint-Amands.

Veerle ervaarde het traject als positief:

“Ik kreeg maandelijks een telefoontje van Wim om te horen hoe het ging met de stage. We hebben ook een paar keer afgesproken op de stageplaats zelf. Dit waren steeds zeer aangename, begripvolle gesprekken.
Ik ben zeer positief over hoe de begeleiding tot hiertoe is geweest, de opbouw van uren en de gesprekken.”

“Nooit gedacht dat ik zo snel aan werk zou geraken”

Jacqueline

“Vooraf dacht ik dat deze begeleiding (Tender Activeringstrajecten, nvdr) veel bla bla en weinig boem boem ging zijn. Niet dus! Ik werd eigenlijk direct in het beroepsleven ‘gesmeten’. Ik mocht stage doen in een kleine plantenzaak. Super, want ik heb groene vingers. Door mijn fysieke toestand begon ik met 5 uur per week. Het tofste was dat ik altijd aan de alarmbel kon trekken. Mijn bazin steunde mij hier enorm in: als het me even te veel werd, kon ik de buitenplanten verzorgen, omdat de koude mijn pijn draaglijker maakte. Daarnaast had ze ook een ergonomische stoel voorzien op wieltjes, zodat ik al zittend kon verder werken. Voor ik het wist, kreeg ik een tijdelijk contract. Nooit gedacht dat ik zo snel aan werk zou geraken!”

“Geweldig dat ik mijn passie nog kan blijven doen”

Lieve

“Al van kindsbeen af ben ik gefascineerd door eten. Dat ging van kijken naar ‘1000 seconden’, naar ‘koken’ in mijn speelkeuken met plastic voedsel en gezond eten sorteren voor de dieren. Ik kwam dus logischerwijze terecht in de horeca. Door mijn lichamelijke klachten was het, met veel pijn in het hart, onmogelijk geworden om deze job nog fulltime uit te oefenen. In de GOB (Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding & Bemiddeling, nvdr) ging ik samen met mijn coach op zoek naar alternatieven. Maar al rap hadden we door dat mijn hart alleen toebehoort aan de culinaire sector (lacht). Ik heb uiteindelijk een deeltijdse stage mogen doen in de kantine van een kleinschalige middelbare school, waar ze mij na twee maanden een tijdelijk contract aanboden. Ik ben super content, het is geweldig dat ik mijn passie nog kan blijven doen.”