Producten

14 Mar 2023

Nederlands leren stopt niet bij de muren van het leslokaal

Dat heeft Laboratoria Wolfs goed begrepen. Naast onze taallessen in het bedrijf, gaat onze coach, Kimberley Steghers, met de werknemers op taalstage.

Wat is een taalstage?

Dit zijn korte uitstappen om de werknemers kennis te doen maken met de faciliteiten in de regio en om hun taalvaardigheid in dagelijkse situaties te stimuleren.

Een voorbeeld?
De werknemers leerden over de termen van het verkeer en volgden zelf een routebeschrijving. De eindbestemming was de bibliotheek van Zwijndrecht, waar ze een uitgebreide rondleiding kregen en kennis maakten met de Wablieft-krant en activiteiten zoals Den Babbel, een praatgroep waar ze Nederlands kunnen leren en oefenen.

 

De werknemers waren alvast enthousiast!

Saffou: “Het was goed voor ons om buiten te zijn om met andere Nederlandstalige mensen te praten.”

Wasima: “Ik vond het leuk want ik heb veel woorden geleerd zoals verkeersborden, de straatnamen, het kruispunt, … Ik kreeg ook veel informatie over de bibliotheek en hoe ik boeken moet lenen, scannen en terugbrengen. We hebben ook de Wablieft krant gelezen en dat is makkelijker Nederlands.”

Abdi: “We hebben geleerd hoe we uitleg kunnen vragen aan mensen op de straat. In de bibliotheek hebben we geleerd hoe we een boek kunnen lenen. Ik vond dit goed om beter Nederlands te leren.”

Benieuwd wat Vokans voor uw organisatie kan betekenen? Contacteer ons op 02 246 34 85 of info@vokans.be

 

Contacteer ons