02 246 34 85

PRODUCTEN

5 Jan 2020

Loopbaanbegeleiding topsport

Je koos en kiest voor je passie. Passie… de spil voor elke job!
Weet dat deze passie ook dé sleutel is voor je verdere loopbaan want na topsport komt er een nieuw hoofdstuk in je leven. De loopbaancoach van VoKans bekijkt samen met jou vanuit je passie alle mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Volg nu loopbaanbegeleiding topsport!
Tijdens de loopbaanbegeleiding voor topsporters word je uitgedaagd om je zelfkennis en zelfinzicht te vergroten om zo het allerbeste uit jezelf te kunnen halen. Waar ben ik écht goed in (binnen of buiten de sport)? Waar loop ik tegenaan? Hoe kan ik deze barrière opheffen? Welke job matcht met mijn sterktes en mijn persoonlijkheid? Welke opleiding kan ik volgen om meer kans te krijgen op de job die ik later graag wil doen? Is dit combineerbaar met topsport of plan ik dit later in?

VoKans biedt hiervoor een gepaste ondersteuning. Daarbij starten we altijd vanuit jouw specifieke vraag als topsporter en starten we een gepersonaliseerd begeleidingstraject op. We bieden jou een klankbord om tot een groter zelfinzicht te komen op vlak van competenties, persoonlijkheid en waarden. Via coachingsgesprekken, reflectieoefeningen en loopbaantools helpen we je loopbaanbeslissingen op een bewuste manier te nemen.

Daarnaast begeleiden we jou om tot een realistische visie te komen op de arbeidsmarkt en leren we je de nodige vaardigheden aan om de arbeidsmarkt te betreden (sollicitatietips, CV, gebruik maken van netwerk …). Aan het einde van de begeleiding stellen we samen een Persoonlijk Ontwikkelingsplan op om jouw loopbaandoelen te bereiken.

Interessant? Doen!

Elke topsporter kan gebruik maken van 8 uur Loopbaanbegeleiding Topsport en dit doen we over heel Vlaanderen.
Je wordt aanschouwd als (ex-)topsporter als je opgenomen bent (of max. 2 jaar geleden was) in een ontwikkelings- of een prestatieprogramma van je sportfederatie of als je tewerkgesteld bent (of max. 2 jaar geleden was) als topsporter.

  • Als je tewerkgesteld bent (als topsporter of in combinatie met topsport) kan je loopbaanbegeleiding volgen met de loopbaancheques van VDAB. Een terugbetaling hiervan kan je na het traject aanvragen via: Stijn.Boeykens@acv-csc.be
  • Als je niet tewerkgesteld bent, kan je tevens bij Vokans terecht voor 8 uur individuele coaching. Dit gebeurt in samenwerking met VDAB en Sport Vlaanderen.

Meer informatie? Neem hiervoor contact op met Vokans:

Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg: 015 71 85 61 of antwerpen@vokans.be
Oost- en West-Vlaanderen: 09 265 44 83 of oost-vlaanderen@vokans.be

En neem een kijkje bij Sport Vlaanderen.