02 246 34 85

PRODUCTEN

19 Jan 2019

Nele getuigt

Loopbaanbegeleiding bij Vokans helpt je gelukkiger worden in je job!

Nele werkt al negen jaar als bedrijfscontroleur en voert onderzoek uit naar stalen op de werkvloer, infrastructuur, HACCP, … De jobinhoud boeit haar al even niet meer en daarbovenop heeft ze ook te kampen met pesterijen op de werkvloer.

Door deze verschillende factoren kampte Nele al snel met depressief gevoel en burn-out en had ze echt hulp nodig.

Haar huisarts bezorgde haar een flyer van Vokans over loopbaanbegeleiding en ze aarzelde niet om contact op te nemen.

“De vier uur loopbaanbegeleiding hebben mij erg geholpen om bepaalde zaken realistischer onder ogen te zien en zo in de toekomst gepaster te reageren. Tijdens de eerste sessie werd geluisterd naar mijn situatie en werd er ook gepolst naar mijn verwachtingen van de loopbaanbegeleiding. Ik kreeg verschillende tests aangeboden die ik meestal als huiswerk diende uit te voeren. Het was soms verbazingwekkend hoe ik mezelf leerde kennen aan de hand van deze tests en hoe goed de resultaten aansloten op hoe ik was als kind, maar ook in mijn latere leven in mijn relaties en carrière. Mijn loopbaancoach gaf mij ook tips en tricks omtrent assertiviteit op de werkvloer. Wanneer ik het probleem bij mezelf tijdig onderken en zo weet hoe best te reageren kan dat in om het even welke werksituatie van toepassing zijn. Het is belangrijk dat ik mijn werk graag doe om het vol te houden tot aan mijn pensioen. Loopbaanbegeleiding is daarvoor een excellent hulpmiddel.”

Door het volgen van de loopbaanbegeleiding heeft Nele het gesprek durven aan te gaan met haar huidige werkgever en kan ze hoogstwaarschijnlijk opstarten in een andere functie bij dezelfde werkgever.

Heb je net als Nele vragen over je loopbaan of wil je meer zicht krijgen welke job het best bij je past? Bestel dan vandaag nog je loopbaancheque via de VDAB-website, en neem contact op met Vokans. ACV-leden krijgen een loopbaancheque van 40 euro terugbetaald.

Voor meer info: contacteer Vokans West-Vlaanderen via 059 55 25 45 of west.vlaanderen@vokans.be